Yleinen

Yki testi

14.12.2012, ehsan

Tiedättekö mikä on YKI-kielikoe? Nyt minä puhun tästä asiasta teille. Minä selitän, mitä YKI-kielikoe tarkoittaa, ja myös kerron minun mielipiteitä tästä testistä, koska kävin tekemässä sen elokuun lopussa. Onko teillä myös mielipide tästä kokeesta tai kysymyksiä? Lähettäkää minulle!

Yleensä kaikki, jotka opiskelevat suomea ja asuvat Suomessa, tietävät mitä on YKI-kielikoe. Se on suosittu testi, koska tarvitsemme se, että saamme Suomen kansalaisuuden. Mutta YKI-koe ei ole vain tämä. Se on myös testi, jonka teemme, kun haluamme saada todistuksen peruskielitasosta (A1-A2), keskikielitasosta (B1-B2) tai ylimmästä kielitasosta (C1-C2). Esimerkiksi, kun haluamme opiskella yliopistossa Suomessa, meidän täytyy näyttää todistus, joka sanoo, että puhumme tarpeeksi suomea niille kursseille.

YKI-testissä arvioidaan meidän taso puhumisessa, kirjoittamisessa, lukemisessa ja kuullun ymmärtämisessä valitussa kielessä, tässä tapauksessa suomen kielessä (mutta voi olla myös englannin, espanjan, italian, ranskan, ruotsin, saamen, saksan ja venäjän kielessä). Kun haluamme saada Suomen kansalaisuuden, meidän täytyy saada keskikielitaso (katso linkit), ja sen tutkinnossa on kaksi osaa: kirjallinen osa, missä teemme testin ymmärtämisen ja kirjoittamisen, ja studio-osa, jossa suoritetaan kuuntelemisen ja puhumisen kokeet. Koe kestää noin neljä tuntia, ja Suomessa me saamme todistuksen noin kaksi kuukautta sen jälkeen.

YKI-testi maksaa. Perustason testi maksaa 65 euroa, keskitason testi maksaa 95 euroa ja ylimmän tason testi maksaa 140 euroa. Mutta, jos sinä teet työvoimatoimiston suomen kielen kurssia, on mahdollista, että kurssi maksaa testin sinulle.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *